כיום, לא מעט בתי עסק וחנויות משתמשים בסורק ברקוד. למכשיר מסוג זה יתרונות רבים לגוף העסקי המשתמש בו, שכן באמצעותו ניתן לייעל את העבודה השוטפת במישורים השונים. הסורק (המכונה לעיתים קרובות גם "קורא ברקוד"), סורק את הפריטים המונחים בפניו ומאפשר זיהויים באמצעות הברקוד (הקוד הדיגיטלי) המודפס, מוטבע או מודבק על הפריט הנסרק. לאחר הסריקה, מפענח סורק הברקוד את אותו הקוד הדיגיטלי שנסרק ומאפשר קבלת המידע המפורט והמלא הנוגע לפריט שנסרק. מידע זה משמש את החנויות ובתי העסק לצרכים שונים – מחיוב הלקוח בתשלום, דרך קבלת סחורה למחסנים ועד לספירת המלאי, כשבכל אחד מההליכים בהם הוא מעורב, מייעל סורק ברקוד את העבודה, מקל על העובדים ומקצר את משך זמן ההתעסקות במטלה.
כיצד תבחרו סורק ברקוד מתאים לעסק שלכם?
על מנת לבחור בסורק ברקוד מתאים, חשוב להכיר את סוגי הסורקים הקיימים, לכן, ריכזנו עבורכם מעט מידע הנוגע לסוגי סורקי ברקוד המוצעים כיום למכירה:
תבניות ברקוד
שתי תבניות ברקוד מרכזיות שכיחות בשימוש – הקידוד החד מימדי (1D) שתבניתו מורכבת מרצף קווים והוא מסוגל להכיל עד לכ-20 תווים, והקידוד הדו מימדי (2D) שתבניתו הגראפית מרובעת וכוללת פיקסלים וריבועים – עד לאלפי תווים בשטח הברקוד המצומצם.
הקריטריון לבחירה יתמקד ביכולת קריאת סורק הברקוד את הקידוד (D1 / D2) שבו נעשה שימוש בעסק או בחנות שלכם.
טכנולוגיות הסריקה השונות
סורקי הברקוד עושים שימוש בשלוש טכנולוגיות עיקריות שונות – סורק הברקוד שמבוסס על לייזר (ופועל, כמשתמע משמו, באמצעות שליחת קרן הלייזר), סורק הברקוד הפועל באמצעות CCD (Charge Coupled Device) ושולח קרן אור אדומה לצורך הסריקה וסורק ה-Imager שמצלם תמונה ובאמצעות פענוחה משיג את הנתונים הנדרשים.
הקריטריונים לבחירה יתמקדו בנתונים הספציפיים של העסק מבחינת הנתונים הסביבתיים בהם מבוצעת הסריקה, כמו גם בצורך לבצע כמויות גדולות של סריקות בפרק זמן קצר (למשל, במחסני רשתות שיווק גדולות) שיוביל לבחירת סורק הפועל בטכנולוגיה המהירה יותר.
הצורך בניידות ומרחק סריקה נדרש
סורקי הברקוד מגיעים כשהם ידניים או שולחניים, אלחוטיים או פועלים באמצעות כבל וכן הלאה. שלושה הסוגים הבולטים הם – סורק ברקוד ידני הפועל כשהוא מחובר לכבל ומרחק סריקתו מוגבל יחסית, סורק ברקוד שולחני – סורק נייח ומקובע וסורק ברקוד אלחוטי – סורק נטען המאפשר ניידות גבוהה ומתפקד גם במרחק רב מעמדת הטעינה שלו.
הקריטריונים לבחירה יתמקדו במיקום שבו נדרשת פעולתו של הסורק (למשל, חנויות כלבו ורשתות מזון תעדפנה למקם סורק שולחני בקופות ואילו בסורק האלחוטי הן תעשינה שימוש במחסניהן) ובמרחק הסריקה שעליו צריך סורק הברקוד להתגבר כדי לבצע את הסריקה.
כמו כן, חשוב לא פחות להתחשב ביכולת עמידתו של הסורק בעבודה השוטפת הספציפית הנדרשת בבית העסק (הן מבחינת הסיכון לפגיעה פיזית הנגרמת מנפילות אקראיות והן מחמת הצורך ברציפות פעולה).