קורא ברקוד

מהו קורא ברקוד ומדוע הוא חיוני גם לעסק שלך?

קורא ברקוד (או, כפי שרבים מכירים אותו בשמו האחר "סורק ברקוד") נחשב לאחד מכלי העזר היעילים ביותר של בעלי העסקים אשר ברשותם מלאי של פריטים או מוצרים שאותו הם צריכים לנהל ביעילות ובמהירות. בזכות החיבור בין קורא ברקוד לתוכנה המנהלת את המלאי (ואין זה כלל משנה מה מהותם של הפריטים שאותם מכיל "מלאי" זה) ניתן לדעת באופן מדויק לא מעט נתונים, אשר בעבר, נאלצנו לעבוד קשה למדי כדי לקבל תמונת מצב אמיתית שלהם – לספור את המלאי ידנית ולרשום אותו. מה גם, שבשיטות הנהוגות בעבר, בשל המגבלות האנושיות והטכניות, את תמונת המצב המתקבלת, גם לא ניתן היה לקבל בזמן אמת.

קורא ברקוד – ספירת מלאי מהירה ויעילה

באמצעות סימון המוצרים בברקוד החד מימדי או הדו-מימדי (שעליהם תוכלו, אם תרצו, לקרוא מעט יותר כאן), וקריאתם באמצעות קוראי ברקוד, ניתן, למעשה, לקבל אומדן מדויק למדי של כמויותיהם של פריטים ומוצרים מסוימים במלאי, להזמין עוד במידה וכמות מוצר מסוים יורדת מתחת לקו ספציפי וכד'. הסיבה שהשתמשנו במילה הזהירה "אומדן" היא פשוטה – קורא ברקוד והתוכנה המנהלת את המלאי אמנם מאפשרים לנו לקבל תמונה מדויקת לגמרי של המלאי הקיים, אבל, למרות יכולותיהם המרובות, הם אינם מסוגלים לחזות ולהתמודד עם מעשי וטעויות אנוש כדוגמת גנבות מהחנות או חומרי גלם שהתקלקלו והאחראי לכך לא גרע אותם מהמלאי המתועד במערכת. אולם, למעט החריגות יוצאות הדופן הללו, השימוש בקורא הברקוד מאפשר לקבל תמונת מצב שהיא מדויקת לאותו הרגע, בכל זמן בו אתם זקוקים לה.

אם הכל כל כך מדויק, מדוע, בכ"ז, נדרשת ספירת מלאי שנתית?

על פי החוק, נדרשים עסקים המחזיק מלאים שנרכשו לצורך מכירה לערוך ספירת מלאי בסופה של כל שנת עסקים, בטווח של עשרה ימים לפני או אחרי ה-31.12, היום האחרון של אותה שנה. לכאורה, ניהול המלאי באמצעות קריאתו בקורא ברקוד בזמן אמת, היה צריך לספק את תמונת המצב האמיתית לעסק, ולכן, ניתן היה להסתפק בהדפסתו כמות שהוא, נכון לתאריך ה-31.12. אולם, בשל אותם נסיבות לא מתועדות שאותן הזכרנו קודם לכן, קיים צורך להשוות בין התיעוד שבמערכת לבין המצב בפועל בשטח. אולם, גם כאן, מגיעים קוראי הברקוד לעזרתכם ומאפשרים לכם לייעל באופן ניכר את ספירת המלאי.

דילוג לתוכן